clementina alcanar

Jornades Gastronòmiques de la Clementina


  • novembre 30, 2018
  • Alcanar
Expand Photo

Les XXV Jornades Gastronòmiques de la Clementina se celebraran entre el 30 de novembre i el 23 de desembre.

restaurant marinada jornades.jpg clementina alcanar

La Clementina d’Alcanar serà fins al 23 de desembre el producte estrella en els restaurants d’Alcanar i les Cases d’Alcanar. Cadascun dels menús que us suggereixen els restauradors del Col·lectiu de Cuina d’Alcanar i les Cases d’Alcanar incorporen receptes que porten el segell de la Fundació Alícia, essent aquest fet un element singular al nostre territori.

La Clementina d’Alcanar, que es consumeix en òptimes condicions entre els mesos de novembre i febrer, està inclosa dins la Indicació Geogràfica Protegida (IGP “Clementines de les Terres de l’Ebre” i destaca per la seua qualitat, conferida per les condicions climàtiques i els sòls canareus.

Les possibilitats de la clementina a la cuina són molt àmplies i en tot tipus de receptes, des de la cuina casolana d’arrel tradicional fins a les creacions més agosarades de la cuina d’autor. La clementina sempre ha estat un aliat perfecte de la cuina canareva. Tal i com indicava el geògraf Pau Vila: “una mostra més que evident del caràcter del pagès canareu i de la seva saviesa a l’hora de fer fruitar les pedres“.

No deixeu passar la possibilitat de tastar plats magnífics que conjuguen perfectament el millor de la nostra terra i del mar i que evoquen l’essència de la cuina tradicional integrant-la a la cuina d’autor.

VEURE MENÚS

Visita guiada a la Cisterna del Call i la Casa O’Connor

Amb motiu de les XXV Jornades Gastronòmiques de la Clementina d’Alcanar, l’Ajuntament d’Alcanar ofereix visites guiades a la Cisterna del Vall i a la Casa O’Connor- Centre d’Interpretació dels Ibers tots els diumenges, del 2 al 23 de desembre (ambdós inclosos), a les 11′ 30h. Les visites tindran una duració d’una hora i mitja i un preu de 2 euros per persona. El punt de troba és a la plaça de l’Ajuntament a les 11.30 h.

D’aquesta manera, les persones interessades podran participar en la visita guiada i gaudir, posteriorment, d’un dels 10 menús que ofereixen els restauradors del Col·lectiu Gastronòmic d’Alcanar i les Cases.

CARTELL CLEMENTINA