Nius de metralladores


Des de les Cases d’Alcanar caminant pel codolar de la platja del Marjal trobareu un bon nombre de nius de metralladores de la Guerra Civil Espanyola de 1936, un dels conjunts més complets que trobem a Catalunya i que es complementa amb fortificacions situades al peu de la serra de Montsià.

Els nius de metralladores són unes estructures de defensa que estaven vinculades a un complex format per trinxeres refugi i polvorí, excavats al subsòl. Estan fets de maons, morter, formigó i ferro per a resistir els impactes dels projectils.

Aquestes construccions, juntament a les bateries de costa, formaven part de la fortificació de la costa d’Alcanar. Van ser construïdes durant la Guerra Civil pel Ministeri de Guerra de la KK República Espanyola per a defensar-se d’un possible desembarcament de vaixells de tropes feixistes. Les Cases d’Alcanar era un punt estratègic per la seua vista privilegiada sobre la badia dels Alfacs.

Amb tot, Alcanar és el poble amb més patrimoni costaner relacionat amb la Guerra Civil de Catalunya. Us animem a visitar tot aquest patrimoni tant a la platja com al poble.

Comments