clementina alcanar

Jornades Gastronòmiques de la Clementina


  • novembre 18, 2021
  • Alcanar
Expand Photo

Les XXVII Jornades Gastronòmiques de la Clementina se celebraran entre el 19 de novembre i el 19 de desembre.

restaurant marinada jornades.jpg clementina alcanar

La Clementina d’Alcanar serà fins al 19 de desembre el producte estrella en els restaurants d’Alcanar i les Cases d’Alcanar. Amb l’arribada del fred els clementiners s’omplen de fruita i els fogons dels restaurants del municipi elaboren plats amb la clementina com a protagonista.

La Clementina d’Alcanar, que es consumeix en òptimes condicions entre els mesos de novembre i febrer, està inclosa dins la Indicació Geogràfica Protegida (IGP “Clementines de les Terres de l’Ebre” i destaca per la seua qualitat, conferida per les condicions climàtiques i els sòls canareus.

Les possibilitats de la clementina a la cuina són molt àmplies i en tot tipus de receptes, des de la cuina casolana d’arrel tradicional fins a les creacions més agosarades de la cuina d’autor. La clementina sempre ha estat un aliat perfecte de la cuina canareva. Tal i com indicava el geògraf Pau Vila: “una mostra més que evident del caràcter del pagès canareu i de la seva saviesa a l’hora de fer fruitar les pedres“.

No deixeu passar la possibilitat de tastar plats magnífics que conjuguen perfectament el millor de la nostra terra i del mar i que evoquen l’essència de la cuina tradicional integrant-la a la cuina d’autor.