Cap de Setmana Ibèric. 2, 3 i 4 d’octubre


  • setembre 18, 2020
  • Alcanar
Expand Photo

Com cada any pel primer cap de setmana d’octubre es presenta una gran oportunitat per conèixer com era la gent de les nostres terres fa 2.200 anys. El Cap de Setmana Ibèric és l’esdeveniment anual de la Ruta dels Ibers més important i que atrau més visitants als jaciments ibèrics de tot Catalunya. Una festa que retorna a la vida els vestigis de fa més de 2.000 anys, oferint un gran ventall d’activitats. Tots els anys s’escull un tema sobre el qual se centrarà aquesta gran festa. Aquest 20è Cap de Setmana Ibèric es dedicarà a mostrar com la societat ibèrica aprofitava els recursos naturals per qüestions de la vida quotidiana.

A continuació les activitats previstes a la Moleta del Remei.

Activitats amb places limitades, amb inscripció prèvia a l’Oficina de Turisme d’Alcanar, tel. 977 737 639 i a turisme@alcanar.cat 

Tot el cap de setmana ibèric, amb accés des de l’enllaç que publicarem a www.alcanarturisme.es

Visita virtual al poblat ibèric de la Moleta del Remei.

Escape Room digital Tyrika.

Cap el 470 aC, un nou grup de persones arriben a la Moleta del Remei per a repoblar-la. Com ho faran amb els recursos naturals de què disposen? Els ajudes a aconseguir-ho?

ANAR AL JOC

DIVENDRES 2

18 h. ––Exposició «Els recursos naturals: explotació i ús», organitzada pel Museu de les Terres de l’Ebre, que mostrarà per mitja de materials arqueològics els recursos naturals a l’abast dels ilercavons i quina explotació i ús en van fer. Fins el 15 de novembre. Lloc: Centre d’Interpretació de la Cultura dels Ibers. Casa O’Connor (Alcanar).

DISSABTE 3

11 a 14 h i 17 a 20 h. ––Jornades de Portes Obertes al Poblat Ibèric de la Moleta del Remei i al Centre d’interpretació de la Cultura dels ibers-Casa O’Connor.

18 h. ––«Deesses i astres. Els antics déus de Sant Jaume d’Alcanar» conferència a càrrec del Dr. David Garcia, arqueòleg director de les excavacions del jaciment Sant Jaume d’Alcanar. Lloc: Edifici dels Serveis Agraris d’Alcanar.

La conferència també es retransmetrà en streaming a través de les xarxes socials de l’Ajuntament d’Alcanar.

Horari a concretar. ––«Artesans del fang» taller infantil amb activitats lúdiques i didàctiques. Lloc: Centre d’Interpretació de la Cultura dels Ibers.Casa O’Connor.

DIUMENGE 4

D’11 a 14 h i de 17 a 20 h. –– Jornades de Portes Obertes al Poblat Ibèric de la Moleta del Remei i al Centre d’interpretació de la Cultura dels ibers-Casa O’Connor.

11.30 h. ––Visita teatralitzada «Mar, roca, terra: Tyrika» al poblat ibèric de la Moleta del Remei, que versarà sobre l’explotació dels recursos naturals a l’època. A càrrec de l’empresa especialitzada en el món iber Aur-Art.

Activitats amb places limitades, amb inscripció prèvia a l’Oficina de Turisme d’Alcanar, tel. 977 737 639 i a turisme@alcanar.cat