Platja de Sòl de Riuplatges verges

La platja de Sòl reb la distinció de platja verge. L’objectiu d’aquest guardó és ressaltar els valors naturals i inalterats que encara matenen algunes platges del nostre litoral, i està promogut per Ecologistes en Acció de Catalunya.

La platja, situada a la frontera administrativa entre Catalunya i el País Valencià, és el lloc on el riu Sénia s’uneix amb la mar i, d’aquesta manera, el to verd dels senills que cobreixen les aigües dolces s’alterna amb el blanc dels còdols i el blau turquesa de la Mediterrània. La platja és de còdols grans, per aquest motiu s’anomena Sòl de Riu, fent referència als sòls pedregosos i humits formats per les desembocadures dels rius i barrancs.

El riu Sénia forma una gran llacuna allargasada vorejada per una exuberant vegetació pròpia dels espais humits. Tanmateix, a la llacuna hi habiten o hi fan parada en les seves rutes migratòries les aus, essent fàcil observar-ne durant tot l’any.

Amb tot és la platja canareva que compta amb més riquesa natural i paisatgística, és per això que té la distinció de platja verge. Si escolliu aquesta platja us preguem que respecteu el medi, així com la vegetació natural que allí s’hi desenvolupa.

CARACTERÍSTIQUES DE LA PLATJA 

Tipus de sòl: còdols

Longitud: 100 metres

Amplitud: varia segons l’estació de l’any

SERVEIS (platja verge)

  • Neteja diària durant els mesos d’estiu.
  • Aparcament
  • S’hi accedeix a peu
  • A menys de 50 metres allotjaments rurals. 

MAPA

Comments