Cuina marinera


 

La cuina de les Cases és la suma de la mar, el riu i la terra. L’Ebre que aporta l’aigua dolça i els aliments necessaris perquè la qualitat, gust i varietat del peix, llagostins i marisc sigue molt significativa. Per l’altre cantó tenim l’esforç, la saviesa i l’ofici dels mariners que lluiten cada dia a fora per portar el millor producte a port, triant la varietat apropiada de temporada.

De la terra tenim l’oli verge, or líquid extret de l’olivera mil·lenària o de les diferents varietats existents al nostre terme o comarca que n’enriqueix la cocció i el gust.

La cuina és elemental i per això mateix és autèntica. És la matèria primera. No em demanen receptes” comentava una cuinera de Les Cases al periodista González Ledesma. Però no per elemental és una cuina de baixa qualitat, perquè la tradició gastronòmica es basa amb la fidelitat a una memòria de cuinar i a continuar amb els gustos i sabors de sempre. Al mateix temps, la cultura culinària ha estat saber convertir la quantitat en qualitat, que avui dia és molt difícil de portar a terme i entendre.

Plats bàsics de la nostra gastronomia a Les Cases: CALDO, el CAMPANERO, el SUQUET, L’ALL I PEBRE, i el PEIX TORRAT, ARRÒS A BANDA, ARRÒS A LA MESQUETA

Sense oblidar els productes de la mar: LLAGOSTINS, GRUMOLS, MONETS, POLP, BOQUERONS, MOIXARRA, ROM, ORTIGUES, PALAIA, XIPIRONS SÈPIA, MUSCLOS, PURETS, CANANES, ESPARDENYES, DÀTILS, CAIXETES, ESCAMARLANS, CARGOLS PUNXENTS,etc, etc….

La gastronomia de Les Cases es basa en la bondat a l’hora de cuinar, per molt humil que sigue el peix per poder donar-li tot el màxim rendiment i gaudir del gust, fragància i emoció.

Comments

Comments are closed.