Al llarg de tot l’any, les festes populars inviten a veïns i visitants a gaudir de la tradició i folklore popular diferenciant els dos nuclis urbans d’Alcanar i Les Cases d’Alcanar.

Així, la ciutat d’Alcanar, de caràcter eminenment pagès, celebra al gener, St.Antoni amb el colorista ball de mantons,variant de la jota,dansa declarada d’interés nacional a Catalunya pel Dpt. de Cultura de la Generalitat, i St.Isidre pel 15 de maig amb els típics correbous ebrencs, reconeguts com a festes tradicionals d’interés nacional.

Al barri marítim de Les Cases d’Alcanar, les festes se celebren a l’estiu amb motiu dels patrons dels pescadors, St. Pere el 29 de juny amb la típica processó marinera en barca i la Mare de Déu del Carme el 16 de juliol amb el recital d’havaneres i degustació de cremat de rom al port. A mès pel 15 d’agost, les festes majors omplint de gom a gom el recinte portuari amb les revetlles nocturnes diàries i els bous a l’aigua que tanta gent atrauen.

Per dinamitzar la temporada estival, la regidoria de turisme programa anualment un calendari d’activitats, de juny a octubre, amb propostes d’oci pels estiuejants com el cinema a la fresca, la diada del musclo, la diada del turisme, el concurs de pesca esportiva, la festa mediterrànea, la trobada de cotxes antics….

I a l’octubre, les esperades festes del Remei, celebrades a l’unisono per canareus i casencs, per la gran devoció envers la patrona d’Alcanar i que cada 5 anys, els acabats en 4 i 9,mereixen una menció rellevant en les denominades Quinquennals, festes declarades d’interés nacional que formen part del patrimoni festiu de Catalunya.

FESTES D’OCTUBRE

TYRIKA, FESTIVAL IBER D’ALCANAR

Baixa't el calendari festiu 2016