Al llarg de tot l’any, les festes populars inviten a veïns i visitants a gaudir de la tradició i folklore popular diferenciant els dos nuclis urbans d’Alcanar i Les Cases d’Alcanar.

Així, la ciutat d’Alcanar, de caràcter eminenment pagès, celebra al gener, St.Antoni amb el colorista ball de mantons,variant de la jota,dansa declarada d’interés nacional a Catalunya pel Dpt. de Cultura de la Generalitat, i St.Isidre pel 15 de maig amb els típics correbous ebrencs, reconeguts com a festes tradicionals d’interés nacional.

Al barri marítim de Les Cases d’Alcanar, les festes se celebren a l’estiu amb motiu dels patrons dels pescadors, St. Pere el 29 de juny amb la típica processó marinera en barca i la Mare de Déu del Carme el 16 de juliol amb el recital d’havaneres i degustació de cremat de rom al port. A mès pel 15 d’agost, les festes majors omplint de gom a gom el recinte portuari amb les revetlles nocturnes diàries i els bous a l’aigua que tanta gent atrauen.

Per dinamitzar la temporada estival, la regidoria de turisme programa anualment un calendari d’activitats, de juny a octubre, amb propostes d’oci pels estiuejants com el cinema a la fresca, la diada del musclo, la diada del turisme, el concurs de pesca esportiva, la festa mediterrànea, la trobada de cotxes antics….

I a l’octubre, les esperades festes del Remei, celebrades a l’unisono per canareus i casencs, per la gran devoció envers la patrona d’Alcanar i que cada 5 anys, els acabats en 4 i 9,mereixen una menció rellevant en les denominades Quinquennals, festes declarades d’interés nacional que formen part del patrimoni festiu de Catalunya.

FESTES D’OCTUBRE

TYRIKA, FESTIVAL IBER D’ALCANAR