Tyrika, festival iber d’Alcanar


  • setembre 18, 2019
  • Alcanar
Expand Photo

CONSULTA EL PROGRAMA

A Alcanar ho tenim tot a punt per a viatjar als nostres orígens durant el cap de setmana del 28 i 29 de setembre. El festival Tyrika, que se celebrarà a l’entorn de l’ermita del Remei, permetrà al visitant submergir-se en la vida dels nostres avantpassats, els ibers, a través de recreacions històriques, recreacions virtuals, espectacles, animacions, música, tallers i activitats infantils

Entre els espectacles programats en destaca la recreació història “Històries vora de la llar” i l’espectacle “L’ocàs del guerrer” a l’entorn de l’ermita del Remei. Els espectadors també podran veure com es construeix un forn siderúrgic i viure en directe el procés de reducció i treball de forja o fins i tot apropar-se a l’època iber amb ulleres de realitat augmentada gràcies a la recreació virtual. I, com sempre, els menuts de casa podran participar de diferents activitats i tallers que els aproparan a aquesta cultura mil·lenària d’una manera lúdica i pedagògica.

Una mica d’història…

Segons el poema “Ora Maritimi” de l’escriptor romà Aviè, entre Peníscola i la desembocadura del riu Ebre hi havia, molt abans de quan l’escriví, nombrosos assentaments i un d’aquests s’anomenava Tyrichae, conegut també avui com Tyrika.

Segons Aviè, Tyrika, el topònim que avui bateja el festival iber d’Alcanar, era un gran centre de poder fortificat, conegut per les seues riqueses i per ser un port d’arribada de productes d’arreu de la Mediterrània. Alguns experts situen Tyrika a la residència fortificada de Sant Jaume d’Alcanar, actualment en excavació, de la qual el poblat preiber i iber de la Moleta del Remei, avui visitable, era un dels assentaments que quedava sota els seus dominis.

VEURE ACTIVITATS PREVISTES

Comments

Comments are closed.