SANT ANTONI

Festivitat de Sant Antoni 2023


  • gener 19, 2023
  • Alcanar
Expand Photo

Durant el cap de setmana del 21 al 22 de gener, i en diferents horaris, tindrà lloc el tradicional ball popular, en el qual els balladors i balladores lluiran la vestimenta típica de la gent canareva de fa més d’un segle.

Entre els actes que tindran lloc el cap de setmana de la festa, destaca la tradicional Despertada, en honor a Sant Antoni. El diumenge, 22 de gener, a les quatre de la matinada, els membres de la Rondalla Verge del Remei i del Cor Iúbilo cantaran cançons tradicionals en els encreuaments de diferents carrers d’Alcanar. En acabar, a les vuit del matí, tindrà lloc la popular xocolatada preparada pels veïns i veïnes del carrer Sant Antoni. Altres actes emblemàtics, que se celebraran el mateix diumenge, són les cercaviles, la missa i processó en honor a Sant Antoni, la benedicció dels animals o la trencada d’olles.

La Festivitat de Sant Antoni d’Alcanar està inscrita en el Catàleg del patrimoni festiu de Catalunya, un reconeixement que posa en valor el patrimoni immaterial d’Alcanar i la faena ben feta de la Comissió de Sant Antoni. Aquesta celebració té més de 100 anys d’història i gaudeix de molt bona salut.

PROGRAMA